Usui Shiki Ryoho

Mikao UsuiMikao Usui Chujiro HayashiChujiro Hayashi Hawayo TakataHawayo Takata Phyllis Lei FurumotoPhyllis Lei Furumoto

Reiki "Usui Shiki Ryoho" is genoemd naar zijn oprichter, dr. Mikao Usui. Het is een systeem van natuurlijk genezen.

Aan het begin van negentiende eeuw voelde dr. Usui het als een uitdaging om antwoord te vinden op een vraag, die hem gesteld was door één van zijn studenten. Daardoor was hij geïnteresseerd in de manier waarop de grote leermeesters zoals Jezus en Boeddha konden genezen en hij startte een onderzoek. Door zijn reizen, studie, onderzoek en meditatie ontwikkelde hij de heelwijze van Reiki en besteedde hij de rest van zijn leven aan het toepassen en onderwijzen van deze methode.

Eén van zijn leerlingen was Chujiro Hayashi, hij stichtte twee Reiki klinieken, waardoor het mogelijk werd op nog grotere schaal Reiki toe te passen bij zieke mensen en ook leerlingen op te leiden. Chujiro Hayashi volgde dr. Usui op als deze overlijd.

Mevr Takata was één van deze leerlingen. Zij bracht Reiki van Japan naar Hawaï en volgde Hayashi op. Zij praktiseerde en onderwees Reiki van 1937 tot aan haar dood in 1980 in de VS en Canada.

Haar opvolgster in 1980 is haar kleindochter Phyllis Lei Furumoto. In deze fase is Reiki wereldwijd geworden. In 1984 is Reiki naar Nederland gekomen.